La caminada solidària Pas a pas enllaçarà Guardiola de Berguedà i Bagà, dissabte 15 de desembre. Més enllà de promoure l’exercici físic i aprofitar l’entorn natural, vol potenciar les entitats que treballen per a la integració laboral per a persones que pateixen trastorns de salut mental, com són el Grup Horitzó del Berguedà i la Fundació Prevent. La caminada recorrerà la Via Nicolau de Guardiola fins a Bagà, on es podrà esmorzar, i es retornarà fins a Guardiola on tots els participants rebran un obsequi. El preu de la caminada és de 5 €. Tots els beneficis es destinaran a les dues entitats citades. Es poden tramitar les inscripcions el mateix dia de la caminada o, anticipadament a www.salutiempresa.cat/caminadasolidària

La caminada soildària Pas a pas – avancem per la salut mental ha estat presentada el dimecres 5 de desembre, a la seu del Consell Comarcal del Berguedà. Hi han estat presents Josep Lara (president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola de Berguedà), Abel Garcia (vicepresident del Consell Comarcal), Helena Basart  (Salut i Empresa) i Jordi Garcia Petit (president del Grup Horitzó del Berguedà).

El president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha expressat que “aquesta caminada se suma a la línia de treball que tenim des del Consell Comarcal i que, al costat de les entitats i serveis de salut mental del Berguedà, lluitem per aconseguir que les persones que pateixen o hagin patit algun trastorn de salut mental no siguin discriminades”. Tot aquest treball, està emmarcal sota el pla d’acció Stop estigma Saut Mental Berguedà.  Un dels objectius és que es pugui parlar de salut mental sense tabús ni prejudicis. La caminada “Pas a pas” posa la mirada en la necessitat de trencar aquests prejudicis que afecten a les persones amb trastorn de salut mental per accedir al mercat de treball. El vicepresident, Abel Garcia, ha valorat positivament aquesta col.laboració público-privada i ha conclòs que com més parlem de salut mental, més fàcil ens serà buscar ajuda quan ens trobem malament i necessitem suport”

A més a més de la impulsora Salut i Empresa, també es compta en l’organització amb el Consell Comarcal del Berguedà, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el Consell Esportiu del Berguedà, l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà i l’Ajuntament de Bagà. I també cal agraïr la col·laboració d’ASFAM, Rumb Pirineus, La Iogateca, Lallevopuesta i xpassarlestona.