PresentacióEBE

Presentació a Manresa del programa ‘Esport Blanc Escolar’ Foto: ACN

Els 25 alumnes de 3er i 4rt de primària de la ZER Alt Berguedà i la ZER Solsonès s’incorporen al programa “Esport Blanc Escolar”, impulsat per la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, la iniciativa dobla el nombre de centres participants a la Catalunya Central i passa de dos a quatre escoles.

Així doncs, hi participaran un total de 88 alumnes dels centres de l’Escola Galceran de Pinós (38 nens i nenes), la ZER Alt Berguedà (9), l’Escola Vall de Lord (25), i la ZER el Solsonès (16). De cara al futur, el Govern preveu que “progressivament” vagin entrant al programa tots els centres d’ensenyament de les comarques de muntanya amb un horitzó del curs 2018-19 perquè tot l’alumnat de 3r i 4t de primària tingui la possibilitat de participar-hi.

El programa “Esport Blanc Escolar” té l’objectiu impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern, en les seves diferents modalitats, en la població infantil, fent una atenció especial a les comarques pirinenques. L’altra finalitat és educar mitjançant l’esport a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les muntanyes amb la complicitat del professorat dels centres d’ensenyament i dels tècnics d’esport i la coordinació dels consells esportius i la FCEH.

La durada del curs és de 8 sessions durant el segon trimestre (3 d’esquí nòrdic, 3 d’esquí alpí i 2 de surf de neu). El programa s’imparteix en horari lectiu als alumnes que cursen 3r i 4t de primària.
FONT: ACN